Valitse sivu
Etusivu » Valkeakoskella puhuttua ja mietittyä

Valkeakoskella puhuttua ja mietittyä

touko 7, 2021

Valkeakosken ja Lempäälän kanavat – lienee muutkin – ovat avautuneet vesiliikenteelle.  Juttelin tänään asiasta Arctian miehen kanssa, joka oli tekemässä kevättöitä Valkeakosken kanavan alueeseen kuuluvalla puistoalueella.

Arctia on mielenkiintoinen yhtiö.  Mm. jäänmurtajat ovat sen hallinnassa.  Lisäksi sen hoitosopimuksiin kuuluvat monet Suomen kanavista sulkulaitteineen kaikkineen.  Juttelin tämän kaverin aivan yleisellä tasolla valtion omistamien yhtiöiden kilpailuasetelmista.  Se on mielenkiintoinen asia ja usein markkinaoikeus antaa päätöksensä asioista – jos joskus on niin tarpeen.  Mitään kanaviin ja muihin Arctian tai sen ’alan hommiin’ meillä ei ollut mitään huomauttamista.

Paloaseman purku tehty hienosti!

Valkeakoskella purettiin vanha paloasema. Tontti on hienosti viimeistelty, betonimurske läjitetty odottamaan uusiokäyttöä ja tulppaanit istutettu tontin nurkalle. Kiitos Valkeakosken tekniselle porukalle ja urakoitsijalle!

Ihan muuta asiaa

Tästä ’aasinsilta’ -siirtymänä kirjoitan vähän viimepäivinä olleista tapauksista ja aiheista.  Tapaus ”Yli-Viikari” taitaa olla surullinen esimerkki yhteiskunnan edustajan todella huonosta käytöksestä.  Omat virkakortilla ostetut epämääräiset jutut ovat juttuja sinänsä.  Pahaa on myös kilpailuttamatta tehdyt hankinnat.  Yhteiskunnan, meidän kaikkien varoja on mahdollisesti käytetty lainvastaisesti.  Toivottavasti jutut pengotaan perin pohjin ja saatetaan tarvittaessa oikeuden käsittelyyn. Tämän päivän uutinen yli 1,1 M€ konsulttiostoista – mm. Tussitaikurit Oy:ltä piirrosvideoita 25900€:lla on kokonaisuudessaan aivan järkyttävää!

Vähän lähemmäskin voidaan tulla miettimään, miten täällä meillä Koskissa asiat hoidetaan.  Asiat ovat varmaan täällä meillä aivan kunnossa – siitä en mitään tiedä.  Ajattelen vain, että vaalikeskustelussa esille tullut vertailu kaupungin oman työn ja ulkopuolisilla teetetyn työn välillä on tärkeä aihe keskusteltavaksi.  Veronmaksajien varoja on tässäkin asiassa varjeltava.  Toki on myös yhteiskunnallista työtä puoltavia näkökohtia, jotka tulee huomioida.

Yrittäjäyställisyys on yksi parhaimpia keinoja saada tänne Valkeakoskelle työpaikkoja.  Siksi myös yksityisellä työn teettämisen hyviä näkökohtia tulee pitää esillä.

Heska